Barajul Paltinu

Barajul Paltinu este situat în Județul Prahova, pe valea râului Doftana, în aval de confluența acesteia cu valea Păltinoasa, în cheile numite „La Tocile”.

În secțiunea barajului, valea are un profil caracterizat printr-o asimetrie pronunțată. Pe malul stâng, se află o terasă cu o lățime de circa 100 m.

Vezi mai mult

Cheile Doftanei

Cheile Doftanei este denumirea ariei protejate (sit de importanță comunitară) situate pe teritoriul nord-vestic al județului Prahova, în Muntenia.

Vezi mai mult

Lacul Paltinu

Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apă potabilă, întins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliște încântătoare. Ambele maluri oferă condiții prielnice pentru așezarea unor campinguri pitorești și case de vacanță. Este așezat într-o zonă montană pitorească în bazinul Doftana, iar in apropriere se găsește râul Doftana, la confluența cu Pârâul Păltinoasa și Secăria.

Vezi mai mult

Râul Doftana

Râul Doftana este un curs de apă, afluent al râului Prahova. Cursul superior al râului, amonte de confluența cu Urlățelu este uneori cunoscut drept Râul Predeluș.

Vezi mai mult

Zone pescuit sportiv și agrement

Lacurile și bălțile din comuna Șotrile sunt o destinație preferată de pescarii din Prahova, dar și din alte județe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peștii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de pești răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.

Vezi mai mult

Păstrăvăria Doftana

La poalele munților Predeluț-Prișcu în jurul anilor 1960 prin grija și dăruirea avută pentru Comuna Valea Doftanei, răposatul Primar de la acea vreme alături de alți gospodari inimoși și vrednici printre care și bunicul meu Dumitru, au pus bazele construiri unei gospodări comunale, care cuprindea un saivan pentru animale (oi, vaci, porci) și 5 bazine pentru creșterea păstrăvului. 

Vezi mai mult

Sari la conținut